Czy znasz ofertę nowego bistro w Świdnicy z kuchnią amerykańską? WYGRAJ VOUCHER!

czwartek, 1.1.1970 01:00 14917

Od niedawna na mapie świdnickiej gastronomii pojawiło się nowe miejsce z pysznym jedzeniem i piciem, także tym procentowym. Miejsce bardzo ciekawe, ze względu na lokalizację w otoczeniu zieleni. Mowa o PAŚNIKU, który 25 kwietnia br. otworzył się tuż przy Parku Młodzieżowym w pobliżu dworca przy ul. Kolejowej.

PAŚNIK  to głównie kuchnia amerykańska – mówi właścicielka Nicola Jęsiak. - Nie jesteśmy sieciówką, a dania które serwujemy pomimo, iż w większości wywodzą się zza oceanu nie są skopiowane i idealnie odwzorowane 1:1. Staraliśmy się nadać naszym produktom niepowtarzalny charakter, który znaleźć będzie można tylko u nas. Autorskie sosy, polskie pieczywo, dobrze doprawiona wołowina i moc świeżych warzyw.  Wychodzimy na przeciw polskim podniebieniom. Przykładem mogą być chociażby pancakes, naleśniki, które amerykanie jedzą z syropem klonowym lub masłem orzechowym, a u nas gościom najlepiej smakują z (!) sosem czosnkowym. W tym połączeniu są wprost rozchwytywane, chociaż w orginalnej wersji na słodko oczywiście też podajemy. Rozumiemy, że nie każdy jest gotowy na połączenie naleśników, bekonu, jajka sadzonego i syropu klonowego, choć szczerze polecam otworzyć się na nowe smaki i skusić na takie połączenie. W naszym menu oprócz pancakes znajdziemy burgery, to one tu królują, frytki z sosami, ser smażony, burito, corn-dogi, sałatki, napoje, przepyszne koktajle warzywne i owocowe, znajdą tu Państwo również szeroką gamę piw z Browaru Fortuna.

TUTAJ PEŁNE MENU

KLIKNIJ W OBRAZEK, aby powiększyć

 - Nie mamy nic do ukrycia, u nas wszystko gotowane jest na oczach klienta i może trzeba na burgera chwilę poczekać, ale za to mamy gwarancję, że wszystko jest świeże – zapewnia pani Nicola.

Ciekawostką PAŚNIKA jest to, że większość używanych tutaj plastików, to nie jest plastik. Sztućce wykonane są z otrąb pszennych i biodegradowalnego tworzywa PLA, a talerzyki, w których serwowane są sałatki, pancakes, czy currywurst to sprasowane otręby pszenne. Są tak naturalne, że można je nawet ugryźć. Stanowią źródło błonnika. Dlatego właściciele czworonogów karmią nimi swoje pupile.

 - Od niedawna mamy także ogródek, czyli coś czego przedtem tutaj nie było. Design ogródka wynika z tego, że chcieliśmy dopasować się do parku, do otoczenia. Przyświeca nam prostota i cieszymy się, że klienci to doceniają. Nie ma nic przyjemniejszego kiedy słyszy się uwagi, że upiększamy to miejsce i wraz z naszym rozwojem park na tym zyskuje. Stale podnosimy sobie poprzeczkę i już wkrótce planujemy wprowadzić kilka nowości. Jakie? śledźcie nasz funpage, a dowiecie się pierwsi. Wraz z końcem okresu urlopowego wprowadzimy także dowóz na terenie miasta, a póki co zapraszam do naszego ogródka lub odbioru osobistego po wcześniejszym telefonicznym zamówieniu.

To, co wyróżnia PAŚNIK to długie godziny otwarcia. Tutaj można legalnie napić się piwa „w parku”. W piątki i soboty  lokal czynny jest do godz. 24.00 i jak zapewnia właścicielka, jeżeli zobaczymy, że Świdniczanie nie chcą siedzieć wieczorami w domach to z chęcią przedłużymy  godziny pracy.

 

PAŚNIK jedz i pij

ul. Kolejowa 1B

58-100 Świdnica

tel. 578 497 080

https://www.facebook.com/pasnik.jedzipij/

 

 

 

 

 

UWAGA KONKURS!

Dla naszych czytelników mamy 5 voucherów wartości 20 zł każdy, do wykorzystania  w bistro Paśnik. Żeby je odebrać wystarczy prawidłowo odpowiedzieć na pytanie konkursowe: Kto i w którym roku wymyślił hamburgera, podając swoim gościom mielony kotlet na grzance z sałatą, musztardą i majonezem?

Na Wasze maile czekamy pod adresem: konkursydsw@doba.pl do poniedziałku 20.07 do godz. 20.00. W temacie prosimy wpisać PAŚNIK, a w treści oprócz odpowiedzi, także swoje imię, nazwisko, miejscowość i numer telefonu. Ze zwycięzcami skontaktujemy się telefonicznie. O wygranej decyduje zasada pierwszeństwa.

ROZSTRZYGNIĘCIE KONKURSU

Hamburger został wymyślony w roku 1904 przez garncarza Fletchera Davisa.

Dziękujemy za wszystkie nadesłane maile. Vouchery otrzymują: Małgorzata Demczyszak, Marta Miłek, Maria Konieczna, Grzegorz Zygart, Marek Malesza